Bemutatkozó - http://azu.s12.webtar.hu

Tartalomhoz ugrás

Bemutatkozó

Szakmai életem során elsősorban műszaki mérnöki területen tevékenykedem. Hosszú évekig dolgoztam egy tervező irodában, voltam faipari üzemvezető, de mérnökként tevékenykedtem egy svéd multi magyar cégénél is. 14 évig egy piacvezető magyar építőipari cégnél dolgozom, főleg mélyépítő területen. 2014 óta csak fotózással, publikációval foglalkozom.

A fotózást természetesen az analóg korszakban kezdtem, 2000-től áttértem a digitális technikára, és a számítógépes képfeldolgozásra. A kompaktokat lassan a Nikon DSLR gépekre váltottam.

Eredeti szakmámnál (erdész technikus vagyok) fogva intenzíven foglalkozom a természetfotózással. Az elmúlt időszakban sok madár fotót készítettem különböző élőhelyeken, főleg lessátorból.

2011- óta rendszeresen fotózom elsősorban az Óbudai falfelületeken a graffitiket. Rendeztem már 2 fotókiállítást, tartottam több előadást. Írtam egy könyvet: „Graffiti falak Óbudán” címmel.

A digitális fotózás előnyeit kihasználva egyre több városfotót készítettem, Kőszegen, Sopronban, és természetesen Óbudán. A fotózás során több kereszttel is találkoztam, ezért 2015-ben úgy döntöttem, hogy egy kulturális misszió keretében felkutatom az összes kereszt jellegű objektumot az Óbudai Espereskerület területén. Találtam is 37-et. Ebben a témában az Önkormányzat anyagi támogatásával Vándorkiállítást szerveztem, amely körbe is járt a kerületben. "Tekints fel a keresztre" címmel könyvet írtam, ami 300 példányban meg is jelent.

2000- óta készítek riportfotókat. Évekig fotóriportere voltam a kéthetente 70.000 példányban kinyomtatott lapnak, az Óbuda Újságnak, ahol rendszeresen a címlapon, vagy belső oldalakon közölték képeimet. 

2016-óta kísérletezem az üveggömb fotózással. Megismerkedtem az absztrakt fotózás legújabb műfajával.
 
 
Vissza a tartalomhoz